Zoek binnen Care Cosmetics

Een nieuwe start

Care Coaching

De lockdown accepteren en juist dan ruimte benutten voor een Care Coachingstraject van Marja Wiersema.
Twee ondernemers vertellen. Of er iets negatief was? “Ja, jammer dat Marja niet eerder op mijn pad kwam.”

 

Mandana Ashenai van Illuminate Beauty

“Eerlijk gezegd ben ik wakker geschud door Marja”, vertelt Mandana. “Ze stelde een simpele vraag. Stel dat je er alleen voor zou staan, ben je dan in staat alles te betalen? Best confronterend, maar wat een eye-opener en nee, ik kon mijn maandelijkse vaste lasten niet betalen. Ik gaf veel weg. Hoge kortingen. Ik was me niet bewust van wat dat allemaal aan de achterkant kostte. Ik kom uit Iran, in onze cultuur en in mijn
karakter zit dat ik veel lach en graag geef, goed luister en iedereen warm verwelkom. Liefdevol ben. Marja attendeerde me erop dat ik dat vooral ook richting familie en vrienden moest zijn, maar dat ik me tegen klanten anders moest opstellen. Ik vond het spannend maar ging met haar hulp zakelijker kijken en mijn prijzen aanpassen. In plaats van me teveel in de schoenen van de klant te verplaatsen, pakte ik mijn ‘menukaart’ aan. Continue hield ik mezelf voor: je kan niet in de portemonnee van de klant kijken. Dus vul niet in dat een crème van 80 euro te duur is. Echt, de knop ging om. Mijn omzet? Die is nu 1,5 keer hoger. En of ik klanten ben verloren? Ik had een klant die hier al tien jaar kwam. Ze had nog nooit een prijsverhoging gehad en nu vertelde ik dat de prijs van een behandeling 7 euro omhoog ging. Ze vond het niet kunnen. Jammer dan, het deed echt even zeer maar wat ik voor onmogelijk had gehouden gebeurde; de ruimte in de agenda werd meteen opgevuld door een nieuwe klant die alle prijzen normaal vond. Dit traject van Marja heeft blijvend mijn inzicht en omzet veranderd. Ze is bijzonder en tijdens de meetings vloog de tijd voorbij. Jammer dat ik haar niet eerder kende!”

Linda Martens van BeauLin Beauty

“Het coachingstraject met Marja was niet alleen leuk en leerzaam maar heeft vooral veel blijvende inzichten gegeven. Als je alleen werkt, is het heerlijk en noodzakelijk om af en toe te sparren met iemand die verstand van zaken heeft. Marja is een vakvrouw en is van mijn generatie, dus we kunnen ook verhalen uit ons vroegere werkleven delen. Eerlijk gezegd zat ik wel een beetje vastgeroest in patronen en door meer inzicht te krijgen in mezelf, leerde ik veel, ook al kon ik soms hartelijk om mezelf lachen. Je pakt vaak zaken jarenlang op dezelfde manier aan maar dan kom je er toch achter dat het anders of beter kan. Marja houdt je gewoon een spiegel voor. Confronterend? Ja, maar als je weet dat het helpt om jezelf te verbeteren, is het voor mij een logische keuze. Ik heb veel tips & trics van Marja gekregen en het verbaast me nog steeds hoe goed die allemaal werken en hoe dit mij helpt. Weet je dat de omzet in productverkoop omhoog
schoot? Met 50%! Dat is toch gigantisch! Het is veel leuker nu ik meer actie onderneem richting de klant, beter communiceer en meer praat over het product. Eigenlijk heb ik gewoon geleerd verkoopkansen te herkennen en meer het hoe en waarom uit te leggen. Beter te adviseren dus. Op een natuurlijke en geloofwaardige manier. Dan volgt verkoop vanzelf!”

Care Coaching biedt aanvullende knowhow en ondersteuning voor zelfstandige schoonheidsspecialisten. Door specifiek op jouw bedrijf afgestemde coaching beleef je optimaal plezier en meer resultaat. Marja Wiersema maakt een op maat gemaakt plan, waarmee optimalisatie en verbetering van de bedrijfsvoering een feit zijn.

Voor meer informatie: www.uwcarecoach.nl