Zoek binnen Care Cosmetics

Inspiratie voor december

December is cadeaumaand. Er worden dan ook veel cadeaus gekocht. Waar kopen jouw klanten hun cadeaus? Heb jij al leuke cadeau-ideeën voor je klanten bedacht?

Weet dat al je klanten deze maand op ‘jacht’ moeten naar cadeautjes. Hoe fijn is het voor ze wanneer ze, tijdens een bezoek aan je zaak voor een behandeling, direct ideeën krijgen aangereikt om manlief, zoon, dochter, vrienden en vriendinnen blij te kunnen maken zonder dat ze daarvoor weer ‘de stad in moeten’ of moeten struinen op het internet. Haak hier goed op in en je ziet dat je hierdoor heel gemakkelijk meer omzet maakt.

Maak wat cadeauvoorbeelden of sets en zet die op een opvallende plaats neer. Een simpele vraag is al voldoende om je klant op deze mogelijkheid te attenderen: ‘ Heeft u onze cadeau-ideeën voor man en vrouw al gezien …..?’  Zorg dat je goed en mooi verpakkingsmateriaal gebruikt zodat je voorbeelden er om door een ringetje te halen uitzien.

Nog wat tips: zorg dat een cadeau altijd je adresgegevens bevat (sticker) zodat iedereen (de gever en de ontvanger) weet waar dit mooie cadeau gekocht is. Je kunt er ook voor kiezen om je logo en adresgegevens aan de binnenkant van het cadeaupapier te laten drukken. Doe dit alleen wanneer je echt mooie cadeaus maakt voor je klanten want, op het moment van uitpakken kan dit hele goede reclame voor je zaak zijn. Pak cadeaubonnen vooraf in en maak een feestelijke verpakking met wat cadeau-ideeën erbij (proefverpakkingen die passen bij de ontvanger van het cadeau). Hierdoor krijgt een cadeaubon meerwaarde. Of maak sets met een complete thuisverzorging en verpak er een cadeaubon bij voor een gratis kennismakingsbehandeling!

Nog een tip: bereid de maand januari goed voor en geef elke klant in november en december tips over de veranderende huidconditie tijdens de winter. Vertel en adviseer wat tijdens de winter het beste is om te gebruiken en bied een winterhuidanalyse aan voor de maanden januari en februari. Een goede voorbereiding voor het nieuwe jaar maakt dat je een betere start maakt. Laat het er niet op aan komen!

Tot slot wil ik iedereen een fantastisch laatste deel van 2022 toewensen en alvast een succesvol en vooral gezond 2023!

Marja Wiersema

info@uwcarecoach.nl Ga terug naar Care Coaching Kennis