Zoek binnen Care Cosmetics

Klantenbehoeften na de zomer

De zomer verlaat langzaam maar zeker ons land en maakt plaats voor het najaar. Ik verheug me al op de nieuwe kleuren in de natuur maar ook in mijn kleding en make-up. Hebben jullie dat ook, dat je zin krijgt in een nieuwe look wanneer het najaar komt? Met mij en met jou hebben onze klanten dit gevoel ook. Er liggen veel kansen in de schoonheidssalon voor het najaar wanneer je goed inhaakt op de behoeften die de meeste mensen hebben na de zomer.

Inderdaad, bied je klanten na de behandeling aan om de nieuwste najaarslook op te brengen zodat ze vast op ideeën komen en misschien (nu of later) tot aankoop overgaan.

Ook de huid heeft tijdens de zomer meestal te lijden gehad. Vooral bij je klanten die lekker op vakantie zijn geweest en zichzelf nog steeds niet beschermen……en dat zijn er nog steeds legio!

Wanneer je klanten na hun vakantie bij je komen hebben ze vaak van alles te vertellen en te melden.

Ik kan niet meer tellen hoe vaak ik na de zomer van klanten hoor: ‘we hebben het zo fijn gehad en we hadden lekker weer, kijk maar eens hoe bruin ik ben……het gaat er alleen zo snel vanaf’ of ‘ik ben lekker bruin hè, ik krijg alleen steeds meer last van vlekken’. Wanneer je die huid dan bekijkt, kun je als specialist vaak zien dat de bescherming van de huid niet optimaal is geweest waardoor de huid is uitgedroogd en in schilfers of soms zelfs met hele vellen tegelijk van de huid af komt.

Je voelt het al, hier liggen advieskansen voor jou als adviserend schoonheidsspecialiste. De klant geeft aan dat ze het jammer vindt dat het bruine kleurtje zo snel weg is; geef haar dus tips hoe ze die bruine kleur langer kan vasthouden! (bijvoorbeeld met een ‘bruin zonder zon’ product).  En vergeet vooral niet te vertellen of terug te komen op je zonneadvies. Een goed beschermde huid bouwt een bruine kleur op die langer blijft, egaler is en je voorkomt vroegtijdige veroudering, uitdroging en pigmentvlekken.

Nog een tip: Pigmentvlekken ( en ergere huidziekten) komen steeds vaker voor bij mensen door het roekeloze zonnegedrag van de laatste decennia. Na de zomer zijn die vlekken vaak verergerd en donkerder dan voor de zomer. Bied dus na de zomer behandelingen en producten aan om die hyperpigmentatie te behandelen. Gebruik na de behandelingen teint corrigerende producten om optisch een directe verbetering te verkrijgen. Hoe blij wil je een klant maken en bovendien brengt het jou omzet!

O ja, wanneer een klant dus geen of onvoldoende bescherming heeft gebruikt in de zon heb je meteen een mooie ingang om het belang van een goede dagelijkse bescherming en de voordelen daarvan op de korte en lange termijn te bespreken. En vergeet niet, misschien gaat ze straks op wintersport……..een zonnebescherming die afgestemd is op de bergen en de kou is dan onmisbaar om lekker en verantwoord te kunnen genieten zonder last te krijgen van de negatieve effecten van de zon.

Marja Wiersema

info@uwcarecoach.nl Ga terug naar Care Coaching Kennis