Zoek binnen Care Cosmetics

No Limits strategie: De beautyprofessional

Salon: Sense for Beauty in Zegge, 3 medewerkers

Kimberly Konings: “Ik durfde mezelf niet te laten zien”

“Trots ben ik op mijn salon, mijn medewerkers en de groeiende klantenlijst. Minder blij was ik in coronatijd. Ik was het echt even kwijt. Doelstellingen kreeg ik niet op papier. Ik moest de motivatie uit mijn tenen halen. Tot ik een interview kreeg voor het Care Magazine en in gesprek kwam over waarom ik geen stappen meer zette. We kwamen op het thema ‘jezelf laten zien’. Ik kwam erachter dat ik alles zo perfect wil doen, en juist daardoor blokkeerde en bepaalde dingen dus niet meer deed. Perfectionisme is dan niet de beste eigenschap. De rem zat erop. Gevolg: minder omzet, minder geld om te investeren in de restyling van de benedenverdieping van mijn pand. Een beetje een vicieuze cirkel. Door niet naar het eindplaatje te kijken maar juist naar kleine stappen en elk succes – hoe klein ook – te vieren, ging de energie weer stromen. Als vanzelf zette ik steeds grotere stappen. Ik stelde de targets hoger dan ooit en we zorgden voor spraakmakende acties. Als team kregen we weer vleugels en de groei zit er weer in. Mooi toch dat een écht gesprek écht bijdraagt aan groei?”

Fotografie: Miranda Koevoets

No Limits strategie