Zoek binnen Care Cosmetics

Pure energie

Pure energie

“Pure energie. Dat gevoel kreeg ik toen ik medio juni een RefectoCil-training gaf bij PUUR Huidinstituut Breda – Prinsenbeek.

Bij PUUR gaan ze voor huidverbetering in een relaxte omgeving. Ze stimuleren de huid zelf weer aan het werk te gaan. Maar PUUR realiseert zich ook dat wenkbrauwen en wimpers een visitekaartje, een soort uithangbord zijn en dat ook hier perfectie telt. Maar dan wel op een natuurlijke manier. Geen kunstwimpers of verlenging en meer van dat. Wel werken op de natuurlijke haargroei. Zoiets als ‘schoenmaker blijf bij je eigen leest’. Het plaatje moet gewoon kloppen.

Om de kwaliteit van korte facials te garanderen, wilde het team weten what’s new & what’s hot in wimper- en wenkbrauwland. Graag met extra handvatten voor een upgrade van het PUUR-concept Brow Styling en Brow Tinting.  We keken hoe je anno 2023 op de juiste manier met onze producten werkt en naar de vele kleurcombinaties – en vooral dat leverde heel wat aha-momenten op. PUUR werkte vooral met bruin 3.0, lichtbruin 3.1, zwart 1.0 en blauw/zwart 2.0. Maar door onderling de kleuren te mengen is de sky is the limit en zijn er legio kleurcombinaties mogelijk.

Het is altijd bijzonder om tijdens een training de dynamiek van de groep te voelen en mee te gaan in de focus. Wat verrassend was? Dat het team zich vooral bewust was van het voordeel om volgens een vaste methode te werken, volgens een concept. Zodat de klant – ongeacht welke specialist zou helpen – met hetzelfde resultaat de deur uitgaat. Net als bij de kapper, dan ligt de kleurkaart ook al klaar als je je haar gaat verven. Wat mij vooral blij maakte? Dat eigenaar Edith Naaijkens als wenkbrauwmodel voor het eerst een kleur liet mengen. Ze was heel positief over de kastanjekleurige gloed. Zo zie je maar weer; in een ochtend gaan je ogen weer open voor al het nieuws qua kleuring en styling en krijg je ook als team volop energie om de kennis meteen in te zetten voor nog meer tevreden klanten.”

Melina Verweel, RefectoCil

RefectoCil Nieuwsoverzicht Ga terug naar Care nieuwsoverzicht