Zoek binnen Care Cosmetics

RefectoCil inspireert

RefetoCil inspireert

Washed denim blue styles

Graag inspireren we je met een trend die de catwalk domineerde en nu het zonnige straatbeeld kleurt. We gaan terug naar de jaren negentig van de vorige eeuw met gedurfde blauwe kleuren, onconventionele kleding en iconische schoonheidselementen. Op de oogleden veel kleuren blauw, van jeansblauw tot levendig blauw, al dan niet met een glinsterende afwerking. Het draait allemaal om individualiteit en speelsheid om zo een gedurfde, bijna avant-gardistisch look neer te zetten.

Andere, opvallende items die we terugzien uit de jaren negentig, is het fenomeen van smalle, subtiele wenkbrauwen. Toen gepromoot door beroemdheden zoals supermodellen Kate Moss en Gwen Stefani. Daartegenover zijn er de geaccentueerde, beetje rommelige wenkbrauwen terug in beeld; deze omarmen de individualiteit en zijn minder stilistisch. De vollere, bijna weelderige wenkbrauwen verbind je meteen met iconen als Brook Shields en Cindy Crawford. En qua kleding? De jaren negentig kenmerkte zich door een sterke voorkeur voor denim. Spijkerstof zag je overal, variërend van spijkerjassen tot spijkerbroeken en spijkerrokken.

De populariteit van denim was deels te danken aan de opkomst van grunge en casual stijlen in de mode-industrie. Bands als Nirvana stonden symbool voor een nonchalante, relaxte uitstraling die werd weerspiegeld in de kledingkeuzes. Denim werd het symbool van jeugdigheid en rebellie.

 

Jouw klant inspireren met deze look? RefectoCil heeft het antwoord;

  • onthoud dat de jaren negentig terug in beeld zijn
  • metallic oogschaduw en alle blauwe kleuren zijn in, evenals blauwe eyeliners en diepblauwe wimpers
  • wenkbrauwen krijgen een subtiele lijn of juist een voller effect (zie foto)
  • gebruik de Eye Care Pads – in de salon maar adviseer jouw klant ook om deze thuis toe te passen – om de huid onder de ogen intensief te verzorgen en een stralend en liftend effect te realiseren

Melina Verweel, RefectoCil

RefectoCil Nieuwsoverzicht Ga terug naar Care nieuwsoverzicht