Zoek binnen Care Cosmetics

Voorbereiden op de decembermaand

Voorbereiden op de decembermaand

Een goede voorbereiding is het halve werk; koop tijdig in zodat je weet wat je jouw klant te bieden hebt; informeer je medewerkers (wanneer je die hebt) en oefen het verhaal met hen wat ze tegen elke klant kunnen zeggen vanaf nu: enthousiast: ‘wij hebben al decembercadeaus ingekocht die elk moment binnen kunnen komen/ wij hebben december cadeaus ingekocht voor mannen en vrouwen wilt u ze zien, dat scheelt u straks een hoop tijd en een zoektocht’. Zeker weten dat ze kijken en wellicht nemen ze direct iets mee…..denk niet, als je het alleen presenteert, dat de klant het dan koopt, vertellen is het krachtigste instrument om jouw klanten hiervoor te interesseren en dit kun je aan ELKE klant vertellen vanaf nu!

 1. Maak je klanten vast nieuwsgierig via (geplande) posts en nieuwsbrieven.
 2. Wanneer je de cadeaus binnen hebt plaats ze dan op in het oog vallende plekken, in je winkelgedeelte, de behandelcabines, je etalage en natuurlijk je etalage naar de wereld toe: social media kanalen, een nieuwsbrief en je eventuele webshop.
 3. Laat zien hoe jij cadeaus verpakt en zet die voorverpakte (mooie) cadeaus bij je presentaties die je hebt gemaakt (denk aan een cadeaumeubel met deze voorbeelden erbij).
 4. Communiceer de prijzen helder en vergeet niet om het voordeel te beschrijven.
 5. Bied een leuk feestdagen arrangement aan inclusief een op de klant afgestemde feestelijke make-up. En vermeld dit op je social media of via een pop up op je site.
 6. Zorg dat je zaak de decembersfeer uitademt en doe dit zo vroeg mogelijk (half november is een mooie richtlijn!)
 7. Care heeft ook mooie kleine cadeaus voor je trouwe of goed bestedende klanten. Hang deze in een transparante verpakking als versiering in de boom vlakbij je afrekenpunt en laat ze een keus maken. (doe dit na het afrekenen zodat ze met dit fijne gevoel weggaat).
 8. Transparante kerstballen die je vult met glitters en bijvoorbeeld een korting op een kuur of een behandeling te boeken in januari en februari van het komende jaar. (hierdoor loopt de agenda sneller vol voor het nieuwe jaar en, een goed begin is het halve werk!
 9. Show je cadeaus en verpakkingen via posts en op je website (herhaal dit meerdere keren)
 10. Benader bedrijven in de buurt voor mooie cadeaus voor hun medewerkers zoals een behandeling en/ met een verzorgingsset.
 11. Wil je nieuwe klanten werven? Geef bij de cadeaus een kennismakingsbehandeling cadeau. Niet iedereen maakt hier gebruik van maar er zullen zeker klanten zijn die er WEL gebruik van maken en die je kunt binden voor de lange termijn voor je zaak. Zeker voor mannen is dit een mooie opstap om zich te laten behandelen en is de man eenmaal over de drempel dan is hij trouw aan jou en de mannelijke klant koopt makkelijk!
 12. Zorg voor passende verpakkingen en zorg (als je mooi inpakt) dat er een sticker van je zaak op zit (=reclame).
 13. Zet rond sint een piet in je zaak die de kinderen van moeders kan vermaken (nageltjes lakken, make-up) terwijl mama geniet van haar behandeling (en laat dit je klanten weten!) Dit kun je ook tijdens de kerst doen maar communiceer het: als je klanten niet weten wat je te bieden hebt aan cadeaus en mogelijkheden zullen ze er zeker geen gebruik van maken dus COMMUNICEER dit via al je kanalen en als persoon!
 14. Als laatste nog een idee wanneer jouw agenda heel vol is: organiseer speciale feestelijke koopmomenten op een aantal avonden en laat dit je klanten weten!
 15. Het Care team wenst jullie een fantastische omzet tijdens de laatste maanden en een goeie start voor 2024 toe!

Wil jij hulp bij teksten, presentaties maken, of bij welk onderdeel dan ook in je bedrijf en dagelijkse werkzaamheden? Neem contact met mij op: info@uwcarecoach.nl

Een 1e gesprek kost je niets en het geeft jou de kans om mij beter te leren kennen om te zien of het ‘klikt’.

Kijk ook eens op: www.uwcarecoach.nl

facebook.com/uwcarecoach

instagram.com/carecoaching

Care Coaching Ga terug naar Care Coaching Kennis